Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Windows 8!!

Windows 8: πρόοδος σε όλα τα μέτωπα

Καθ' οδόν η έκδοση για επεξεργαστές ARM, πλησιάζει η δοκιμαστική έκδοση για PC

To 2012 αναμένεται να είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για τη Microsoft και ο κυριότερος λόγος δεν είναι άλλος από τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος που την καθιέρωσε: των Windows. Έχοντας ανακάμψει από την αποτυχία των Windows Vista με τα Windows 7, ο κολοσσός του Redmond θέλει όχι απλώς να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στους υπολογιστές desktop και laptop με τα Windows 8, αλλά και να επεκταθεί σε άλλες μορφές συσκευών όπου μέχρι σήμερα δεν έχει επιτυχή παρουσία (όπως στα tablet). Όπως δείχνουν τα πράγματα, βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πετύχει ακριβώς αυτό το φθινόπωρο.

Το τμήμα της Microsoft που αναπτύσσει τα Windows το επιβλέπει ο άνθρωπος που με την έκδοση 7 απέδειξε πως ξέρει να κρατά προθεσμίες και να ολοκληρώνει προϊόντα σωστά: ο Stephen Sinofsky. Υπό την εποπτεία του τα Windows 8 φθάνουν αυτές τις ημέρες σε δύο διαφορετικά κομβικά σημεία. Το πρώτο: η προέκδοση για διάθεση στο ευρύ κοινό (public beta) των Windows 8, την οποία η Microsoft είχε υποσχεθεί στην πρόσφατη έκθεση της CES και όντως είναι θα έτοιμη - εκτός απροόπτου - να διαθέσει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει όχι μόνο πως θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να πάρουμε μία καλή ιδέα του τελικού προϊόντος, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, αλλά και πως η Microsoft με τις εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταστάσεις των Windows 8 που θα γίνουν από ενθουσιώδεις χρήστες σε όλο τον κόσμο θα μπορέσει να ανιχνεύσει τα όποια προβλήματα και "θέματα" του λειτουργικού ταχύτερα και περισσότερο αξιόπιστα. Όπως συνέβη με τα Windows 7 δηλαδή.

Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι η πρώτη σταθερή προέκδοση των Windows 8 για επεξεργαστές ARM και όχι Intel. Αυτή θα γίνει διαθέσιμη σε μερικές εβδομάδες στους προγραμματιστές ανάπτυξης εφαρμογών, ώστε να κάνουν τις πρώτες δοκιμές και ρυθμίσεις ώστε οι δημιουργίες τους να εκτελούνται ομαλά στο νέο λειτουργικό. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για τη Microsoft γιατί μόνο με μία πάρα πολύ καλή έκδοση των Windows 8 σε επεξεργαστές ARM μπορεί να ελπίζει σε σοβαρό μερίδιο αγοράς στα tablet και σε άλλες παρεμφερείς μορφές υπολογιστών. Η Intel μέχρι στιγμής έχει αποτύχει οικτρά να προσφέρει hardware πάνω στο οποίο οι κατασκευαστές θα στηρίξουν ένα αληθινό iPad killer. Μία πρόταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τέτοια το πιθανότερο είναι να στηρίζεται σε επεξεργαστές ARM - και τα Windows 8, αν λειτουργούν άψογα με αυτούς, θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μία αξιοπρεπέστατη αντιπρόταση στο Android, που συνεχίζει να μην... είναι και στα καλύτερά του ακριβώς σε συσκευές tablet. Σε μερικούς μήνες, θα έχουμε καλύτερη εικόνα και για τις δύο εκδόσεις των Windows 8. Έως τότε...

Πηγή http://www.athinorama.gr/digital/hardware/articles/default.aspx?id=11490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου