Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Καινούργιο XBMC, άλμα μπροστά

Είναι αλήθεια πως χάρις στο... εχμ... Internet, τα αρχεία φωτογραφιών, ταινιών και μουσικής που έχουν συλλέξει πολλοί από μας είναι τόσα πολλά - κι έχουν δημιουργήσει τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων - που θα χρειαζόταν... στρατιωτική πειθαρχία στην ταξινόμησή τους για να βρει κανείς εκεί μέσα κάτι άμεσα κι εύκολα. Για να βοηθήσουν σε αυτό υπάρχουν διάφορες εφαρμογές, ελάχιστες ωστόσο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το θρυλικό XBMC. H συγκεκριμένη εφαρμογή είναι τόσο ευπαρουσίαστη και ποιοτική, που είναι ένα... μικρό θαύμα το γεγονός ότι παραμένει δωρεάν. Και η ολοκαίνουργια, εντέκατη έκδοσή της δεν είναι μόνο πληρέστερη από ποτέ (λογικό) αλλά και η πλέον ευέλικτη και προσαρμόσιμη στις ανάγκες του χρήστη της.

Το XBMC 11 κάνει ό,τι κι οι προηγούμενες εκδόσεις, βεβαίως: αναλαμβάνει να οργανώσει και να παρουσιάσει με τρόπους εντυπωσιακούς τη βιβλιοθήκη περιεχομένου του χρήστη, αλλά και να αναπαράγει με άνεση κάθε είδους αρχείο οπτικοακουστικού υλικού υπάρχει στις συσκευές του και στο τοπικό του οικιακό δίκτυο. Η νέα έκδοση διορθώνει πάρα πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος, βελτιώνει αισθητά την υποδομή για τα εναλλακτικά γραφικά περιβάλλοντα και τις επεκτάσεις των λειτουργιών του, υποστηρίζει το σύστημα Airplay της Apple, καθώς και τη δυνατότητα επαναφοράς των ρυθμίσεων σε πρότερη έκδοση των επεκτάσεών του (κάτι που είχαν ζητήσει πολλές χιλιάδες χρήστες του XBMC). Ο κατάλογος των προσθηκών και των βελτιώσεων είναι εκτενέστατος και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα ανάπτυξής του, η οποία εργάστηκε τον τελευταίο χρόνο σκληρά για να φέρει το XBMC σε αυτό το σημείο ωριμότητας.
Η δημοφιλής εφαρμογή διατίθεται, όπως προαναφέραμε, χωρίς κόστος για Windows, Linux και OS-X, ακόμη και σε μορφή κατάλληλη για εκτέλεση χωρίς καν εγκατάσταση (την XBMCbuntu), ώστε να πάρει κανείς μια ιδέα των δυνατοτήτων της χωρίς να διακινδυνέψει τίποτε από το υπάρχον σύστημά του. Υπάρχει έκδοση ειδική για το Apple TV (πρώτης και δεύτερης γενιάς) αλλά και, για πρώτη φορά, έκδοση για iPhone και iPad - με την προϋπόθεση ότι σε όλες αυτές τις συσκευές της Apple έχει... εχμ... "εφαρμοστεί" jailbreak! Οι φίλοι του Αθηνόραμα Digital που έχουν στην κατοχή τους πλήθος ταινιών, μουσικής και φωτογραφιών θεωρούμε πως... οφείλουν να τού δώσουν μία ευκαιρία, αποκτώντας το από αυτή τη σελίδα και πειραματιζόμενοι με το περιβάλλον επικοινωνίας και τις επιλογές του. Έχουμε την υποψία ότι, αν αρχίσουν να οργανώνουν το υλικό τους με το XBMC, δύσκολα θα γυρίσουν στον... βαρετό τρόπο του double-click για την αναπαραγωγή multimedia!

Πηγή:http://www.athinorama.gr/digital/homecinema/articles/default.aspx?id=11814
Κώστας Φάρκωνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου