Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Gran Turismo 5, έκδοση... ακαδημαϊκή

Η Sony - αν κρίνει κανείς από τα όσα επέδειξε στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο κι από το πρόγραμμα των κυκλοφοριών της ως το τέλος του χρόνου - κατά τη φετινή εορταστική περίοδο θα επικεντρωθεί περισσότερο στο ευρύτερο και οικογενειακό κοινό, παρά στους αφοσιωμένους gamers. Οο δεύτεροι θα... έχουν την τιμητική τους στο πρώτο μισό του 2013, με τίτλους όπως το νέο God of War, το The Last Guardian και το The Last of Us. Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν προτίθεται να αξιοποιήσει και κάποια από τα... δοκιμασμένα όπλα που έχει στη διάθεσή της για τα Χριστούγεννα - και ένα τέτοιο δεν είναι άλλο από το πασίγνωστο και εντυπωσιακό Gran Turismo 5. Το οποίο, για τις γιορτές, επιστρέφει σύντομα... ακαδημαϊκό!

Πράγματι, η Sony επιβεβαίωσε χθες την από καιρό φημολογούμενη επανέκδοση του Gran Turismo 5, με τον τίτλο Academy Edition: είναι μία επετειακή έκδοση, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με την ευκαιρία της επετείου των 4 χρόνων συνεργασίας της Sony με την GT Academy και τη Nissan. Υπενθυμίζουμε ότι η GT Academy είναι ένα κανονικό, κανονικότατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται κάθε χρόνο ειδικά σεμινάρια και αγώνες με συμμετέχοντες τους καλύτερους - εικονικούς αρχικά και... πραγματικούς στη συνέχεια - οδηγούς των Gran Turismo για PlayStation. Διάσημοι οδηγοί επαγγελματικών αγώνων επίσης παίρνουν μέρος και η Nissan έχει πάντοτε ενεργό ρόλο τόσο ως χορηγός, όσο και ως ομάδα συμμετοχής.
Η Gran Turismo 5 Academy Edition θα ενσωματώνει όλα τα extra "πακέτα" περιεχομένου (DLC) που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για τον τίτλο: το Complete Pack - που περιελάμβανε το Car Pack, το Course Pack, το Special Paint Pack και το Racing Gear Pack - το Car Pack 2, το Car Pack 3, το Course Pack 2 και (ως νέο extra) το μοντέλο του Nissan GTR που έλαβε μέρος φέτος στον αγώνα του Nurburgring (και οδηγούσε ο ίδιος ο διευθυντής ανάπτυξης των Gran Turismo Kazunori Yamauchi). Η επετειακή αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Ελλάδα στις 26 Σεπτεμβρίου, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €29.99 - λογική για το εκτενέστατο περιεχόμενο που λαμβάνει κανείς με την Academy Edition του, ας μην ξεχνάμε, κορυφαίου racing game για το PS3 αυτή τη στιγμή. Τιμή, άλλωστε, που θα... "έδενε" άψογα με αυτήν του φημολογούμενου περισσότερο οικονομικού PlayStation3, που θα απευθυνόταν στο ευρύτερο τμήμα του καταναλωτικού κοινού. Τυχαίο; Θα... δείξει!

Πηγή:http://www.athinorama.gr/digital/games/articles/default.aspx?id=13545

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου