Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Είκοσι χρόνια World Wide Web



Είκοσι χρόνια World Wide Web

  • (0)

Το 1993 η ομάδα CERN παρέδωσε στο public domain τον παγκόσμιο ιστό

Αν εξαιρέσουμε τα γενέθλια της βασίλισσας της Ολλανδίας που γιορτάζονται με απίστευτες επισημότητες στο Άμστερνταμ, αλλά και την άνοδο του υπέροχου single «Loser» του Beck στο top10 των US singles το 1994, νομίζαμε ότι η 30η Απριλίου δεν έκρυβε κάποια άλλη σημαντική επέτειο. Λάθος!

Στις 30 Απριλίου του 1993, η ομάδα CERN (που τώρα ασχολείται με τον γνωστό βομβαρδισμό πρωτονίων) παρέδωσε στο public domain το World Wide Web. Ήταν η ιστορική αυτή ημέρα που ο καθένας από εμάς μπορούσε να γευτεί και να διαμορφώσει ελεύθερα το Internet. Αν δεν έπαιρνε αυτήν την απόφαση τότε το CERN και ο δημιουργός του Internet, o Sir Tim Berners-Lee, σκεφτείτε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας σήμερα...

Για να γιορτάσει αυτήν την ημέρα, το CERN δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο website της Ιστορίας στο αυθεντικό url του. Είναι μια λακωνική σελίδα από το 1992, στην οποία περιγράφεται το Internet και η χρήση του.

Ταυτόχρονα, στο info.CERN.ch χτίζεται ένα ιστορικό αρχείο με όλους τους σταθμούς στην έρευνα και τις επιστημονικές πρωτοπορίες που οδήγησαν στη δημιουργία του Internet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου