Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Έλεγχος του σπιτιού από την οθόνη του smartphone


Πλέον, όποτε έχουμε μία απορία, το smartphone είναι εκεί για να μας βοηθήσει. Πρόκειται για τους προσωπικούς βοηθούς της νέας εποχής, που ο σχεδιασμός τους βασίζεται στην αναζήτηση και κάλυψη των αναγκών μας. 

Η εταιρεία Benki πηγαίνει όμως ένα βήμα παραπέρα. Ξεκίνησε μία καμπάνια στο KickStarter την περασμένη Τρίτη, θέλοντας να παρουσιάσει ένα πρότζεκτ που θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε τις διάφορες συσκευές του σπιτιού μας, από όπου και εάν βρισκόμαστε. 

Έχουμε δει διάφορες παρόμοιες προτάσεις στο KickStarter, όμως οι δημιουργοί του Benki θέλουν όχι απλά να συλλέγουμε δεδομένα για τις συσκευές μέσα από το smartphone, αλλά και να μπορούμε να τις χειριστούμε. 

Το πακέτο αποτελείται από τρία εξαρτήματα, μία «έξυπνη» πρίζα, μία κάμερα με αυτόνομη μπαταρία και ένα αισθητήρα για τις πόρτες και τα παράθυρα.



Η έξυπνη πρίζα μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να θέσετε σε λειτουργία ή να απενεργοποιήσετε μία συσκευή, με απομακρυσμένες εντολές, ενώ η κάμερα σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε εικόνα για το τι συμβαίνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού. Τέλος ο αισθητήρας θα σας ενημερώνει για το πότε άνοιξε μία πόρτα ή ένα παράθυρο.

Το πρότζεκτ έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει τα 45.000 δολάρια χρηματοδότηση και έχει ακόμα στη διάθεσή του 21 ημέρες ώστε να πιάσει τον στόχο των 220.000 δολαρίων που είχε θέσει αρχικά. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου