Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Smartwatch από τη Sony, σύντομα

Και ενώ έχουμε στο Web... συζητήσεις επί συζητήσεων εδώ και πολλούς μήνες σχετικά με ένα φημολογούμενο iWatch της Apple, αντίστοιχο smartwatch από τη Samsung και άλλα συναφή, η Sony φαίνεται πως θα φέρει στην αγορά νωρίτερα αυτού του είδους προϊόν: συγκεκριμένα, το Σεπτέμβρη. Ο λόγος για το SW2, τη δεύτερη προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας για ένα ηλεκτρονικό ρολόι που χρησιμεύει ως "σύντροφος" και "συνεργάτης" ενός smartphone, επεκτείνοντας τις λειτουργίες του πρώτου. Το πρώτο smartwatch της Sony η αλήθεια είναι πως ήταν περισσότερο περιορισμένο σε δυνατότητες απ' όσο θα ήθελε πολύς κόσμος - και πιθανώς περισσότερο ογκώδες απ' όσο θα περίμενε κανείς από κάτι που θα φορά στον καρπό του επί ώρες - όμως το νέο μοντέλο δείχνει να είναι σημαντικά καλύτερο σε όλα και ολοφάνερα περισσότερο φιλόδοξο ως συσκευή.

Το Sony SW2 λειτουργεί με την ίδια συλλογιστική που λειτουργούσε και ο προκάτοχός του - την ίδια που αναμένουμε να στηρίζει τη λειτουργία και αντίστοιχων smartwatch από τις Apple και Samsung όταν/αν ανακοινωθούν. Με άλλα λόγια η συσκευή είναι σε άμεση επικοινωνία με το smartphone του χρήστη - μέσω Bluetooth 3.0, ενώ η αρχική επαφή γίνεται και με ένα "απλό άγγιγμα" μέσω του πρωτοκόλλου NFC - και επιτρέπει μια σειρά ενεργειών, από την ενημέρωση για SMS και άλλα μηνύματα, μέχρι τον έλεγχο της μουσικής του smartphone και της κάμεράς του με το SW2. Στην αρχική γκάμα των "apps" που υποστηρίζει η συσκευή της Sony περιλαμβάνονται τα Mail/SMS, Facebook, Twitter, διαχείριση κλήσεων, διαχείριση μουσικής, καθώς και η ενημέρωση για ραντεβού, καιρό και ειδησεογραφία μέσω RSS. Με τον καιρό η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται πρόσθετα apps, συμβατά με όλα τα smartphones που στηρίζονται σε Android 4.0 ή νεότερο.

Από πλευράς σχεδιαστικής και χρηστικής, δε, το Sony SW2 είναι όντως σημαντικά καλύτερο από τον προκάτοχό του: λεπτότερο κι ελαφρύτερο, με οθόνη ωστόσο μεγαλύτερης διαγωνίου και ανάλυσης, κατάλληλης για ανάγνωση και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Η φόρτιση γίνεται και πάλι μέσω συνηθισμένου καλωδίου microUSB και η αυτονομία που δίνει η Sony στη συσκευή είναι αυτή 4 ημερών με τυπική χρήση. Η ιαπωνική εταιρεία έχει επιβεβαιώσει τη διάθεση του SW2 για το Σεπτέμβρη, χωρίς ωστόσο να έχει γνωστοποιήσει τιμή πώλησης - αν και δεν περιμένουμε να είναι υψηλότερη από αυτή του αρχικού της μοντέλου, η οποία ανερχόταν στα €99. Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό, δεν είναι ωστόσο και μικρό για "βοηθητική" συσκευή - οπότε θα πρέπει να επιφυλαχθούμε σχετικά με το νόημα που έχει η απόκτησή του μέχρις ότου να έχουμε την ευκαιρία πρακτικής... συμβίωσης μαζί του για κάποιο διάστημα. Υπομονή, λοιπόν!


Πηγή:http://www.athinorama.gr/digital/gadgets/articles/default.aspx?id=14817

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου