Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι πιο εξελιγμένες πινακίδες δρόμων

                                  Οι πιο εξελιγμένες πινακίδες δρόμων\
Στο σύγχρονο κόσμο όπου όλοι και όλα συνδέονται στο Διαδίκτυο μένει να δούμε στο δρόμο πινακίδες που θα δείχνουν στον καθένα ξεχωριστά αυτό που ψάχνει.

Αυτό ακριβώς κάνει η σχεδιαστική ομάδα Breakfast με έδρα τη Νέα Υόρκη στο νέο της πρότζεκτ που ονομάζεται Points. Στο Points υπάρχουν πινακίδες-οθόνες πάνω σε μία κολώνα και μπορούν να κινηθούν σε 360 μοίρες ώστε να στοχεύσουν ακριβώς στην κατεύθυνση που θέλουν να οδηγήσουν τον χρήστη. 

Με μια ματιά, το Points φαίνεται όπως κάθε άλλη πινακίδα, με τρία βέλη να δείχνουν προς συγκεκριμένα σημεία. 

Όταν ο χρήστης επιλέξει, μέσω του menu που υπάρχει στη βάση της κολώνας, τα σημεία ενδιαφέροντος, τότε τα βέλη του δείχνουν τα κοντινότερα σημεία μαζί με κάποιες πληροφορίες με βάση τα κριτήρια επιλογής του. 

Για παράδειγμα, αν κάποιος επιλέξει «Μεταφορές», η ταμπέλα θα δείξει τους κοντινότερους σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, μαζί με τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης του χρήστη σε κάθε σταθμό. 

Το Points συνδέεται με το Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi ή Ethernet προκειμένου να «τραβάει» έγκαιρα τις πληροφορίες από ένα ευρύ δίκτυο πηγών, το οποίο περιλαμβάνει το Twitter, το Foursquare καθώς και υπηρεσίες μεταφορών. 

Το menu του περιλαμβάνει επιλογές όπως «Πρωινό», «Καφέ», «Δείπνο» ή «Μπαρ». Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει δεχθεί παραγγελίες για το Points για διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

 










Πηγή:http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/574751/oi-pio-exeligmenes-pinakides-dromon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου