Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ρεκόρ του GTA V



Ο τίτλος έγραψε ιστορία στο χώρο των videogames

Το GTA V είναι μεγάλο παιχνίδι. Όχι μόνο σε σχέση με το μέγεθος του χάρτη αλλά και για τα κατορθώματά του τις λιγοστές μέρες που βρίσκεται στα ράφια.

Καταρχάς, είναι το πιο ακριβό videogame που έχει φτιαχτεί έως σήμερα, 265 εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε η τελειομανής Rockstar σύμφωνα με αναφορές. Εδώ και πολύ καιρό, το gaming έχει ξεπεράσει το σινεμά σε πολλούς τομείς, τώρα τα κατάφερε και στο budget.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Take Two ανακοίνωσε ότι το Grand Theft Auto V συγκέντρωσε έσοδα κοντά στα 800 εκατομμύρια δολάρια μόλις σε 24 ώρες, εκθρονίζοντας το Call of Duty: Black Ops 2 που μάζεψε «μόνο» 500 εκατομμύρια την πρώτη μέρα. Η Take Two αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σημείωσε τις πιο υψηλές πωλήσεις οποιουδήποτε τίτλου στην ιστορία της εταιρίας αλλά και της σειράς GTA». Για παράδειγμα στην Αγγλία, πούλησε 2,2 φορές περισσότερο από το GTA IV στο ίδιο διάστημα.

Σημειωτέον ότι αναλυτές του χώρου προέβλεπαν πως το παιχνίδι θα σπάσει το φράγμα του ενός δισ. σε ένα μήνα. Ωστόσο, σε τρεις μόνο ημέρες κυκλοφορίας, το Grand Theft Auto V κατάφερε να ξεπεράσει το προαναφερθέν ποσό, με αποτέλεσμα να αποτελεί το πιο επιτυχημένο launch στην ιστορία όχι μόνο των games αλλά και ολόκληρης της βιομηχανίας entertainment.

Κι όλα αυτά, παρά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο PSN με τη digital version του παιχνιδιού, και το error που εμφανιζόταν σε αρκετούς χρήστες που προσπαθούσαν να το κατεβάσουν. Ή τα ζητήματα απόδοσης στο Xbox 360 αν κάνετε install και τα δύο δισκάκια, με το ίδιο να ισχύει και για τη ψηφιακή έκδοση στο PS3 όπου ούτως ή άλλως δεν υπήρχε επιλογή για την εγκατάσταση ή μη του παιχνιδιού. Ή τα τεχνικά προβλήματα με τα Social Club και iFruit.

Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου