Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Gran Turismo 6, οι νεότερες προσθήκες

Η κυκλοφορία του κορυφαίου racing game για το PlayStation3 απέχει 30 μέρες μόλις από τα καταστήματα, η Polyphony Digital ωστόσο φαίνεται να έχει... μερικούς ακόμη "άσσους στο μανίκι της" για να δημιουργήσει περισσότερο ενθουσιασμό για το GT6. Ένας τέτοιος άσσος δεν μπορεί να είναι άλλος από την λίστα των αυτοκινήτων που προσφέρει προς οδήγηση, αφού στην ουσία... για να αποκαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά ασχολείται αμέτρητες ώρες ένα σημαντικό ποσοστό των φίλων της σειράς των Gran Turismo. Η λίστα φυσικά είναι υπερβολικά μεγάλη για να παρατεθεί στο πλαίσιο ενός άρθρου (μπορεί να την δει κανείς στην πληρότητά της εδώ), αρκεί ωστόσο να σημειωθεί πως απαρτίζεται από 1200 διαφορετικά οχήματα, 124 εκ των οποίων εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μέλος της οικογένειας των GT.

Στη συνέχεια... αγωνιστικές πίστες: πριν από λίγο καιρό επιβεβαιώθηκε η φήμη της ύπαρξης της ιδιόρρυθμης πίστας του Bathurst στο GT6, ενώ χθες προστέθηκαν ακόμη τέσσερις. Πρόκειται για τις Ascari, Brands Hatch, Willow Springs και Matterhorn, επίσης πρωτοεμφανιζόμενες σε Gran Turismo, ενώ ειδικά για αγώνες kart έχει σχεδιαστεί η επίσης καινούργια GT Arena. Σε πολλές από τις ήδη υπάρχουσες αγωνιστικές πίστες, όπως τις θρυλικές Spa και Laguna Seca, έχει προστεθεί η επιλογή διεξαγωγής αγώνων τη νύχτα. Σε αυτές τις πίστες η Polyphony Digital προσφέρει επίσης δύο μηχανισμούς: αυτόν που αποδίδει ρεαλιστικά την αλλαγή του φωτισμού στο πέρασμα των ωρών, αλλά και αυτόν που απεικονίζει τη θέση των αστεριών στον ουρανό ρεαλιστικά και με ακρίβεια αναφορικά με την τοποθεσία και την ώρα των αγώνων (!). Κανείς δεν θα πει ποτέ ότι ο Kazunori Yamauchi είναι... παθολογικά εστιασμένος σε κάθε λεπτομέρεια. Σωστά;

Η Polyphony Digital επιβεβαίωσε επίσης δύο νέους τρόπους παιχνιδιού. Ο ένας θέτει χρονικά σύντομες αποστολές με συγκεκριμένες παραμέτρους στον παίκτη (coffee-break mini-games τα αποκαλεί η εταιρεία), ενώ ο άλλος λέγεται GPS Logger. Κάνει το εξής: εκμεταλλεύεται το smartphone ή το tablet του παίκτη για να καταγράψει δεδομένα με την δέκτη GPS τους, τα οποία στη συνέχεια εκείνος μπορεί να εισάγει για να μετατρέψει μια πραγματική διαδρομή, σε... αγωνιστική πίστα (!). Η σχετική επιλογή για την δημιουργία ή επεξεργασία αγωνιστικών πιστών στο GT6 θα προστεθεί με σχετική δωρεάν αναβάθμιση το 2014. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, πως - σύμφωνα με την προσφιλή της συνήθεια σε όλους τους ΑΑΑ του PS3 φέτος - η Sony προσφέρει εξελληνισμό του περιβάλλοντος χειρισμού του GT6 στους παίκτες της χώρας μας. Σε κάθε περίπτωση... 30 και σήμερα!

Πηγή:http://www.athinorama.gr/digital/games/articles/default.aspx?id=15165

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου