Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Google earth


Google Earth ονομάζεται το πρόγραμμα γραφικής απεικόνισης της Γης το οποίο είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Keyhole Inc. με το όνομα Earth Viewer. Όταν η εταιρεία αγοράστηκε από την Google το 2004, πήρε το σημερινό του όνομα.
Το πρόγραμμα συνθέτει εικόνες και πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, στοιχείων GIS και από πολλές πηγές σε επάλληλα στρώματα (που τα ονομάζει «επίπεδα» - στα αγγλικά levels), με σημαντική ευκολία χρήσης. Τα επίπεδα αυτά έχουν αφενός πληροφορίες που εισήγαγε η Google όπως πληροφορίες χάρτη με ονομασίες δρόμων ("Δρόμοι"), πληροφορίες για τον καιρό αλλά και πολλές άλλες πληροφορίες που προσθέτουν οι χρήστες του συστήματος όπως τρισδιάστατα κτίρια για αρκετές περιοχές / πόλεις του κόσμου με εργαλεία όπως τον Δημιουργό Κτιρίων, φωτογραφίες, τοπικές πληροφορίες.
Η ανάλυση και η ηλικία των εικόνων ποικίλλουν. Οι φωτογραφίες είναι συνήθως από το 2004 ή και νωρίτερα με την ανάλυση να κυμαίνεται από 15 μέτρα για μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, το ένα μέτρο (για πολλές ευρωπαϊκές χώρες) μέχρι και 15-30 εκατοστά για πόλεις όπως το Βερολίνο ή η Ζυρίχη.

Τεχνικές απαιτήσεις [Επεξεργασία]

Στην πράξη το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα συνηθισμένα υπολογιστικά συστήματα.
Το Google Earth διατίθεται για τα ακόλουθα λειτουργικά συστήματα:
  • Windows για τις εκδόσεις του λειτουργικού από Windows 2000 και πάνω.
  • Linux για έκδοση πυρήνα 2.4 και πάνω.
  • Mac OS X για εκδόσεις του λειτουργικού από 10.3.9 και πάνω. Ορισμένα χαρακτηριστικά του προγράματος απουσιάζουν από την έκδοση για OS X.
  • FreeBSD με Linux emulation.
Όλες οι εκδόσεις απαιτούν έναν σχετικά πρόσφατο υπολογιστή με επεξεργαστή άνω των 500 MHz, περισσότερα από 128 MB μνήμης, κάρτα γραφικών με τουλάχιστον 16 MB μνήμης και γρήγορη σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Article by wikipedia

http://www.google.com/earth/download/ge/agree.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου