Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

H Nokia μπαίνει στο χώρο των tablets


Η Nokia εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνει την είσοδο της στο χώρο των tablets, συνεχίζοντας και εκεί την συνεργασία με τη Microsoft, όσον αφορά στο λειτουργικό σύστημα. 

Μάλιστα, ο CEO της εταιρίας Stephen Elop, σε δηλώσεις του στο Australian Financial Review, ουσιαστικά ξεκαθάρισε τη διάθεση της Nokia να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα ο Elop είπε πως «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανακοινώσει συσκευές tablet, όμως είναι μία κίνηση που εξετάζουμε πολύ προσεκτικά. Προς το παρόν, μελετάμε προσεκτικά την αγορά, μετά την κυκλοφορία του Surface tablet ώστε να αποφασίσουμε το πότε και με ποιο τρόπο θα κάνουμε και εμείς την είσοδό μας».Ο Elop ήταν αποκαλυπτικός ακόμα και όταν ρωτήθηκε για το λειτουργικό σύστημα που σκοπεύουν να υιοθετήσουν, με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να ξεκαθαρίζει πως το ενδιαφέρον στέφεται κυρίως στα Windows, όμως υπάρχουν σκέψεις και για χρήση του Android. 

Για τα μεγέθη των συσκευών, δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη, λέγοντας πως η γκάμα θα περιλαμβάνει από «μικρά» μέχρι και μεγαλύτερα.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι πρόσφατες φήμες, που θέλουν τη Nokia να ετοιμάζει μία νέα συσκευή tablet με Windows RΤ, οθόνη 10,1 ιντσών, θύρες HDMI και USB αλλά και ένα κάλυμμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως πληκτρολόγιο, φέροντας τη δική του μπαταρία.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/485710/h-nokia-bainei-sto-horo-ton-tablets/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου