Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος στα πειρατικά και μεταχειρισμένα παιχνίδια βάζει η Microsoft


Το τελευταίο διάστημα είχαμε πολλές διαρροές αλλά και επίσημες ανακοινώσεις για το νέο Playstation 4, με το νέο Xbox να είχε περάσει σχετικά απαρατήρητο. 

Με την άνοιξη να πλησιάζει όμως και την αντίστροφη μέτρηση της εταιρείας να συνεχίζεται, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία δεδομένα, η νέα έκδοση της γνωστής παιχνιδοκονσόλας, θα απαιτεί μόνιμη σύνδεση στο ίντερνετ για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να βάζει (προσωρινό τουλάχιστον) τέλος στην πειρατεία των παιχνιδιών αλλά και στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Τα νέα παιχνίδια θα μπορεί κανείς να τα αγοράσει, είτε κατεβάζοντας τα από την εξελιγμένη έκδοση του Xbox Live, είτε αγοράζοντας τα κανονικά από τα καταστήματα, όπου και θα κυκλοφορούν σε δίσκους Blueray των 50GB. Τα παιχνίδια φημολογείται πως θα απαιτούν τη χρήση ενός κωδικού που θα τα συνδέει αποκλειστικά με μία συσκευή.

Όπως γίνεται κατανοητό, αν η λειτουργία του νέου Xbox απαιτεί τη χρήση ίντερνετ, θα είναι πολύ εύκολος ο εντοπισμός μίας κονσόλας που χρησιμοποιεί πειρατικά μέσα, ενώ με την παραπάνω κωδικό η Microsoft δίνει ένα γερό χτύπημα στην αγορά τον μεταχειρισμένων παιχνιδιών, παρασύροντας όμως μαζί και τις περιπτώσεις ανταλλαγής παιχνιδιών μεταξύ φίλων.

Σε όλα τα υπόλοιπα, οι νέες πληροφορίες, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις παλιές, κάνοντας λόγο για οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD με χρονισμό στα 1,6GHz, D3D11.x 800MHz επεξεργαστή γραφικών και μνήμη RAM 8GB.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/485861/se-monimi-sundesi-me-to-idernet-to-xbox-720-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου