Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ξενάγηση από τη Microsoft στο σπίτι του «μέλλοντος»


Η Microsoft μας έδωσε μία πρώτη γεύση στον ανανεωμένο «χώρο του μέλλοντος» (Space of the Future), στην έδρα της στο Ρέντμοντ της Καλιφόρνια. Ο συγκεκριμένος χώρος, απεικονίζει όλα όσα έχει στα πλάνα της η εταιρία για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια.

Στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, φαίνονται νέες τεχνολογίες που θα εξοπλίσουν τα σπίτια του μέλλοντος, μετατρέποντας τα σε «έξυπνα». Οι ιδέες που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν με ανεπτυγμένα γραφεία που αναγνωρίζουν τους χρήστες, με μεγάλες οθόνες πολλαπλής αφής, με πλήρη συνδεσιμότητα όλων των συσκευών μεταξύ τους ακόμα και με πάγκους κουζίνας που κάνουν το μαγείρεμα πολύ πιο εύκολο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, όταν ο πρόεδρος Bill Gates ρωτήθηκε αν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της επιχείρησης κάτω από τις εντολές του CEO, Steve Ballmer, αυτός απάντησε πως «υπάρχουν πολλά καταπληκτικά πράγματα που έγιναν υπό την ηγεσία του Steve στα γραφεία της εταιρείας κατά το τελευταίο έτος, αλλά και αυτός όσο και εγώ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την άποψη των σημαντικών και καινοτόμων ανακαλύψεων και το κατά πόσο κάνουμε ότι είναι δυνατόν».

Τα λεγόμενα του Gates επιβεβαιώνονται και από τη τιμή της μετοχής της Microsoft που είναι περίπου εκεί που ήταν και πριν από πέντε χρόνια, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της όπως η Apple, η Amazon και η Samsung έχουν δει τις δικές τους μετοχές να έχουν αυξηθεί περισσότερο από το διπλάσιο.

Έτσι, ίσως το να ξεκινήσει να κυκλοφορεί προϊόντα για το σπίτι, όπως αυτά που φαίνονται στα βίντεο, θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της φήμης της Microsoft για την καινοτομία και την αναζωογόνηση των επενδυτών.









Πηγή:http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/497933/xenagisi-apo-ti-microsoft-sto-spiti-tou-mellodos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου