Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Έβερεστ: Η πρώτη βιντεοκλήση από την κορυφή μέσω ενός HTC One


Γεγονός αποτελεί η πρώτη βιντεοκλήση από το υψηλότερο σημείο του κόσμου, που δεν είναι άλλο από το όρος Έβερεστ. Η κλήση πραγματοποιήθηκε από τον Daniel Hughes, έναν Βρετανό ορειβάτη και εξερευνητή, κάνοντας χρήση ενός One, της νέας ναυαρχίδας της HTC, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Ο Hughes έκανε χρήση του δορυφορικού δικτύου της Inmarsat, το οποίο εκμεταλλεύονται και άλλοι ορειβάτες κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους προς την κορυφή του κόσμου, για να συνομιλήσει με το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, με πολύ καλή ποιότητα τόσο εικόνας όσο και ήχου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη κλήση που πραγματοποιείται από το συγκεκριμένο υψόμετρο αλλά αποτελεί την πρώτη κλήση με βίντεο που έχει γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου από την κορυφή του Έβερεστ.

Το όλο εγχείρημα διοργανώθηκε σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την Comic Relief, μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από τους καλύτερους κωμικούς της συγκεκριμένης χώρας, σε μια προσπάθεια υποστήριξης όλων εκείνων που υποφέρουν. Εντούτοις, αν και ο σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν 1.000.000 λίρες Αγγλίας, το ποσό έχει φτάσει αυτήν την στιγμή σε κάτι παραπάνω από τις 40.000.

Το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο της βιντεοκλήσης είναι μάλλον η στιγμή που ο Hughes στρέφει την συσκευή για να μας δείξει την θέα που έχει κανείς κοιτώντας προς τα κάτω από το ψηλότερο σημείο του κόσμου. Δείτε το στο παρακάτω βίντεο.



πηγή:http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=364703

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου