Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η προπόνηση στο μπάσκετ περνάει σε άλλο επίπεδο με το Hoop Tracker

                                    Η προπόνηση στο μπάσκετ περνάει σε άλλο επίπεδο με το Hoop Tracker

Το να βάζει κανείς πολλά καλάθια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της προπόνησης στο μπάσκετ. Ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο να θυμάται κανείς πόσο εύστοχος ήταν μετά από μία προπόνηση. Το Hoop Tracker έχει σχεδιαστεί για να τον βοηθήσει. 

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελείται από δύο κομμάτια, ένα ρολόι που έχει στο χέρι του ο καλαθοσφαιριστής και έναν αισθητήρα-μαγνήτη που μπαίνει στο στεφάνι. 

Ο αισθητήρας μετράει τα καλάθια αλλά και σε πόσα από αυτά η μπάλα ακούμπησε την μπασκέτα ή πήγε κατευθείαν στο δίχτυ. Τα δεδομένα από τον αισθητήρα μεταφέρονται στο ρολόι του παίκτη ώστε ο ίδιος να παρακολουθεί εκείνη την ώρα την πρόοδό του. 

Πάντως, το σύστημα ξεχωρίζει γιατί όχι μόνο μετρά πόσα καλάθια μπήκαν, αλλά συγκρίνει την ευστοχία του μπασκετμπολίστα με την προηγούμενη προπόνησή του. Ακόμη, το σύστημα καταγράφει το σημείο του γηπέδου από το οποίο μπήκε το καλάθι, καθώς και τους συνολικούς πόντους που μπήκαν στην προπόνηση. 

Το Hoop Tracker δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για το ευρύ κοινό αλλά αναμένεται στα καταστήματα το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα κοστίζει 199 δολάρια.

 

 



Πηγή:http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/576235/i-proponisi-sto-basket-pernaei-se-allo-epipedo-me-to-hoop-tracker/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου