Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η μηχανή που φωτογραφίζει τον... ήχο!

Όσοι εργάζονται με μηχανήματα κάθε τύπου, είναι πιθανό να έχουν αντιμετωπίσει την ενοχλητική κατάσταση να ακούνε ένα βόμβο, που ίσως φανερώνει πρόβλημα στη λειτουργία, χωρίς όμως να μπορούν να εντοπίσουν την πηγή του.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό φέρνει μια πρωτοποριακή κάμερα που ουσιαστικά καταγράφει τις πηγές του ήχου!

Η SeeSV-S205, όπως ονομάζεται, έχει σχήμα πεντάγωνου, διαθέτει τρεις λαβές στο πίσω μέρος και ζυγίζει συνολικά 1,78 κιλά. Φυσικά, δεν πρόκειται για την πρώτη συσκευή με ανάλογη λειτουργία, όμως συνήθως είναι μεγαλύτερες, πιο βαριές και απαιτούν τη χρήση τρίποδου. 

Στην μπροστινή πλευρά φέρει 30 μικρόφωνα. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο, τα μικρόφωνα ανιχνεύουν και εντοπίζουν τόσο σταθερές, όσο και κινούμενες πηγές ήχου. Επιπλέον, μια οπτική κάμερα υψηλής ανάλυσης τοποθετημένη στο κέντρο καταγράφει εικόνες με ρυθμό 25 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το συνδυασμένο αποτέλεσμα προβάλλεται στην οθόνη του υπολογιστή με τον οποίο η SeeSV-S205 συνδέεται. Υπάρχει η δυνατότητα τόσο προβολής εικόνας σε πραγματικό χρόνο, όσο και προβολής μιας θερμογραφίας που εμφανίζει τις περιοχές πιο εντόνου ήχου.

Το κόστος μιας τέτοια συσκευής δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς φτάνει τα 55.000 δολάρια.

Δείτε φωτογραφίες…











Πηγή:http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/581063/i-mihani-pou-fotografizei-ton-iho/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου