Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Windows 8!!

Windows 8: πρόοδος σε όλα τα μέτωπα

Καθ' οδόν η έκδοση για επεξεργαστές ARM, πλησιάζει η δοκιμαστική έκδοση για PC

To 2012 αναμένεται να είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για τη Microsoft και ο κυριότερος λόγος δεν είναι άλλος από τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος που την καθιέρωσε: των Windows. Έχοντας ανακάμψει από την αποτυχία των Windows Vista με τα Windows 7, ο κολοσσός του Redmond θέλει όχι απλώς να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στους υπολογιστές desktop και laptop με τα Windows 8, αλλά και να επεκταθεί σε άλλες μορφές συσκευών όπου μέχρι σήμερα δεν έχει επιτυχή παρουσία (όπως στα tablet). Όπως δείχνουν τα πράγματα, βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πετύχει ακριβώς αυτό το φθινόπωρο.

Το τμήμα της Microsoft που αναπτύσσει τα Windows το επιβλέπει ο άνθρωπος που με την έκδοση 7 απέδειξε πως ξέρει να κρατά προθεσμίες και να ολοκληρώνει προϊόντα σωστά: ο Stephen Sinofsky. Υπό την εποπτεία του τα Windows 8 φθάνουν αυτές τις ημέρες σε δύο διαφορετικά κομβικά σημεία. Το πρώτο: η προέκδοση για διάθεση στο ευρύ κοινό (public beta) των Windows 8, την οποία η Microsoft είχε υποσχεθεί στην πρόσφατη έκθεση της CES και όντως είναι θα έτοιμη - εκτός απροόπτου - να διαθέσει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει όχι μόνο πως θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να πάρουμε μία καλή ιδέα του τελικού προϊόντος, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, αλλά και πως η Microsoft με τις εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταστάσεις των Windows 8 που θα γίνουν από ενθουσιώδεις χρήστες σε όλο τον κόσμο θα μπορέσει να ανιχνεύσει τα όποια προβλήματα και "θέματα" του λειτουργικού ταχύτερα και περισσότερο αξιόπιστα. Όπως συνέβη με τα Windows 7 δηλαδή.

Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι η πρώτη σταθερή προέκδοση των Windows 8 για επεξεργαστές ARM και όχι Intel. Αυτή θα γίνει διαθέσιμη σε μερικές εβδομάδες στους προγραμματιστές ανάπτυξης εφαρμογών, ώστε να κάνουν τις πρώτες δοκιμές και ρυθμίσεις ώστε οι δημιουργίες τους να εκτελούνται ομαλά στο νέο λειτουργικό. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για τη Microsoft γιατί μόνο με μία πάρα πολύ καλή έκδοση των Windows 8 σε επεξεργαστές ARM μπορεί να ελπίζει σε σοβαρό μερίδιο αγοράς στα tablet και σε άλλες παρεμφερείς μορφές υπολογιστών. Η Intel μέχρι στιγμής έχει αποτύχει οικτρά να προσφέρει hardware πάνω στο οποίο οι κατασκευαστές θα στηρίξουν ένα αληθινό iPad killer. Μία πρόταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τέτοια το πιθανότερο είναι να στηρίζεται σε επεξεργαστές ARM - και τα Windows 8, αν λειτουργούν άψογα με αυτούς, θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μία αξιοπρεπέστατη αντιπρόταση στο Android, που συνεχίζει να μην... είναι και στα καλύτερά του ακριβώς σε συσκευές tablet. Σε μερικούς μήνες, θα έχουμε καλύτερη εικόνα και για τις δύο εκδόσεις των Windows 8. Έως τότε...

Πηγή http://www.athinorama.gr/digital/hardware/articles/default.aspx?id=11490

ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ MP3 ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE

Πολύ αναρωτιόμαστε πως θα μπορούσαμε ένα μουσικό κομμάτι που βλέπουμε στο youtube και μας αρέσει να το κατεβάσουμε στο pc μας σε μορφή mp3 ώστε να μπορούμε να το ακούμε όποια στιγμή θέλουμε!Η λύση είναι μία...

Free YouTube to MP3 Converter 

Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ

  http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm

Κάνετε λοιπον κανονικά εγκατάσταση του προγράμματος και μετα κάνετε τα εξής απλά βήματα.

1)Άνοιγετε το πρόγραμμα

2)Βρίσκεται στο youtube το κομμάτι που θέλετε να κατεβάσετε

3)Κάνετε copy την διεύθυνση της σελιδας απο την γραμμή του browser σας

4)Πηγαίνετε στο πρόγραμμα και στην κεντρική του οθόνη κάνετε paste της σελίδας

5)Πατάτε download και αύτο είναι όλο


Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το αγαπημένο σας κομμάτι βρίσκεται αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας.


Καλή ακρόαση!!


 

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

GOM PLAYER

 

What is GOM Media Player?

  • GOM Media Player is freeware video playback software developed by the South Korean company, Gretech Corp. Designed with both power and simplicity in mind, GOM Media Player is an ideal video player for both beginners and experts alike.

    Aside from being the most widely used video player in South Korea, the non-Korean versions of GOM Media Player enjoy a monthly worldwide user base of over 43 million in over 200 countries, making it one of the world’s most popular video players.

    GOM Media Player includes built-in support for all the most popular video formats (MP4, AVI, WMV, MKV, MOV, FLV, etc), loads of advanced features (screen capture, audio capture, video playback speed control, and more), and the Codec Finder service that helps you locate missing codecs for formats that aren’t supported by default. You can even watch broken and incomplete AVI files with GOM Media Player.

    Download GOM Media Player for free and find out why it’s the only media player you need!

System Requirements

  • Minimum System Requirements
  • Microsoft Windows 7 (32 / 64bit), Vista (32 / 64bit), XP (32 / 64bit), 2000, ME, 98SE
  • Intel Pentium III or AMD Athlon or equivalent
  • Over 16MB free RAM
  • Over 25MB free HDD space.
  •  
  • Note
  • Some videos may require the newest version of DirectX or Windows Media Player.
  • Recommended settings may differ between video file types.

Supported Formats

  • Video Formats
  • flv,mp4, mov, mpg, ts, avi, divx, asx, wmv, m4v, dat, ifo, vob, 3gp/3gp2, rm/rmvb, mkv, ogm. Additional formats can be played with external codecs.
  •  
  • Audio Formats
  • mp3, .m4a, .aac, .ogg
  •  
  • Subtitle Formats
  • .smi, .srt, .rt, .sub (width IDX)
  •  
  • Playerlist Formats
  • .asx, .m3u, .pls
  •  
  • Built-in Codecs
  • OGG, XVID, DIV1, DIV2, DIV3, DIV4, DIV5, DIV6, DIVX, DX50, MP41, MP42, MP43, H263, AP41, MPG4, MP4S, M4S2, MP4V, BLZO, MJPG, RMP4, DXGM, and H264

http://player.gomlab.com/eng/download/

EA Need For Speed: The Run


"Σε κυνηγάει η αστυνομία και είσαι κλεισμένος στα σοκάκια μιας πόλης. Πρέπει να ξεφύγεις άλλα είσαι ένας και έιναι εκατοντάδες. Πάτα γκάζι ξεφυγέ τους και μην κοιτάξεις ποτέ πίσω. Η περιπέτεια μόλις έχει αρχίσει!"

Το αυτοκίνητό σου είναι πιο άγριο από ποτέ. Κοιτάς τον καθρέφτη και το μόνο που βλέπεις είναι ο καπνός από τα λάστιχά σου. Αγωνίσου ενάντια σε 200 διαφορετικούς οδηγούς και κέρδισέ τους όλους. Ξεκίνα τη διαδρομή από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι τη Νεα Υόρκη και κέρδισε το σεβασμό όλων.

Κατέκτησε όλα τα τρόπαια και πάρε μέρος σε underground αγώνες. Διέσχισε εκατοντάδες μίλια πάνω σε βουνά, μέσα στην πόλη, σε χιονισμένα τοπία και σε ερήμους. Εσύ έχεις μόνο ένα σκοπό. Να κερδίσεις!



http://www.youtube.com/watch?v=dmmXjLpWFZU&feature=fvst

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Προστασία των παιδιών στο internet

Για τα παιδιά το Internet αποτελεί μοναδικό και αναπόσπαστο τρόπο της καθημερινής ζωής για επικοινωνία με φίλους, αναζήτηση υλικού για σχολικές εργασίες ή ακόμα αγορές όπως μουσική, βιβλία και παιχνίδια. Τα παιδιά μεγαλώνουν, με το Internet να αποτελεί κομμάτι της ζωής τους, καθώς το χρησιμοποιούν στο σπίτι, με τους φίλους, στο σχολείο, εξερευνώντας την πληθώρα δυνατοτήτων που προσφέρει. Επίσης, το Internet αποτελεί πλέον πολύ σημαντικό εργαλείο για επικοινωνία, πληροφόρηση, διασκέδαση και αγορές και συμμετέχει στην ένταξη των παιδιών στη σημερινή κοινωνία. Τα περισσότερα σχολεία παρέχουν σύνδεση με το Internet και όταν το παιδί σας περάσει στην ανώτερη εκπαίδευση ή στην εργασία θα είναι σχεδόν απαραίτητο να είναι χρήστης των υπολογιστών και του Internet, καθώς και να έχει γνώση αυτών.
Το πλέον σημαντικό είναι να ενημερώνετε τα παιδιά σας για τη χρήση του Internet, να κατανοούν ότι έχετε την εμπειρία να τα κατευθύνετε σωστά και να τους παρέχετε πολύτιμες συμβουλές προστασίας. Για την πλειοψηφία των παιδιών, η χρήση του Internet θεωρείται απόλυτα ασφαλής και διασκεδαστική. Αλλά δυστυχώς τίποτα στη ζωή δεν είναι «απόλυτα» ασφαλές για πάντα και το Internet δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Όπως και στην ζωή μας, έτσι και στο Internet πρέπει να λαμβάνουμε προφυλάξεις την ασφάλεια την δική μας και της οικογενείας μας.
Στη σημερινή εποχή, τα παιδιά εισέρχονται στον κόσμο του Internet από πολύ μικρή ηλικία και από διάφορα μέρη τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
  • Σχολείο: οι υπολογιστές υπάρχουν πλέον σχεδόν σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.
  • Σπίτι: αρκετά νοικοκυριά πλέον διαθέτουν προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πρόσβαση στο Internet.
  • Φίλοι: εάν το παιδί σας δεν διαθέτει από το σπίτι πρόσβαση στο Internet, είναι πολύ πιθανό να έχει κάποιος από τους φίλους του.
  • Βιβλιοθήκες: οι βιβλιοθήκες παρέχουν πρόσβαση στο Internet για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
  • Δημόσια σημεία πρόσβασης: δημόσια σημεία όπου τα μέλη μιας κοινότητας μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Internet.
  • Συσκευές κινητών με Internet πρόσβαση: πολλές συσκευές κινητών τηλεφώνων δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet.
Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο Internet
Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Internet για:
  • Να βρουν πληροφορίες: το Internet αποτελεί μία ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών για όλα σχεδόν τα θέματα που μπορεί να αναζητήσει κάποιος. Οι μηχανές αναζήτησης σας επιτρέπουν να πληκτρολογήσετε κάποιες λέξεις κλειδιά, ονόματα, ημερομηνίες κτλ και να λάβετε πάρα πολλά links σχετικά με το θέμα που σας ενδιαφέρει. Τα παιδιά συνήθως παροτρύνονται από το σχολείο να αναζητήσουν θέματα στο Internet και τις περισσότερες φορές απευθύνονται σε εκπαιδευτικές ή άλλες ιστοσελίδες για να βρουν πληροφορίες σχετικές με τις σχολικές τους εργασίες.
  • Να επικοινωνήσουν με άλλους: Υπηρεσίες όπως E-mail, Instant Messaging (IM) και chat rooms είναι πιθανόν οι πιο γνωστοί τρόποι για online επικοινωνία με φίλους μέσω του Internet. Επίσης είναι δυνατή η ανταλλαγή αρχείων, ταινιών ή μουσικής, η είσοδος σε ομάδες συζητήσεων και η διασκέδαση με τα αλληλεπιδραστικά online παιχνίδια. Η επικοινωνία μέσω του Internet αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τρόπο για τα παιδιά, που το αντιλαμβάνονται ως διασκέδαση και επέκταση των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων.
  • Να παίξουν online παιχνίδια: Τα online αλληλεπιδραστικά παιχνίδια (και δεν αναφερόμαστε στον τζόγο) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους που χρησιμοποιούν τα παιδιά το Internet. Μπορούν είτε να «κατεβάσουν» ένα παιχνίδι από μια ιστοσελίδα για να παίξουν είτε να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα και να παίξουν με άλλους που είναι online – είτε φίλους είτε αγνώστους που είναι συνδεδεμένοι στο Internet την ίδια χρονική στιγμή. Για να γίνει αυτό, τα παιδιά χρειάζονται είτε μία Internet-enabled κονσόλα παιχνιδιών ή έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet, όπου υπάρχει συνήθως μία μηνιαία χρέωση για την συνδρομή.
  • Να αγοράσουν online: Το Internet σας συνδέει με εκατομμύρια εταιρίες, οργανισμούς και άτομα που έχουν κάτι να πουλήσουν. Ορισμένες από αυτές είναι γνωστές εταιρίες που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ υπάρχουν επίσης και οι online δημοπρασίες για αγορές από άτομα από όλο τον κόσμο. Τα παιδιά μπορούν να αγοράσουν βιβλία, παιχνίδια, CDs, βίντεο κτλ., παρόλο που τις περισσότερες φορές είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστωτικής κάρτας για την χρέωση των αγορών.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Οι κίνδυνοι μπορεί να είναι οι ακόλουθοι:
  • Privacy: τα παιδιά μπορεί να εμπιστεύονται το Internet και να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς ενδοιασμούς.
  • Ασφάλεια: όταν είναι online, τα παιδιά μπορεί να εκτίθενται σε ιούς (κακόβουλα προγράμματα που προκαλούν βλάβες σε υπολογιστικά συστήματα) και hackers (άνθρωποι που προσπαθούν να εισβάλουν σε υπολογιστικά συστήματα).
  • Ανάρμοστο περιεχόμενο: τα παιδιά μπορεί να εκτεθούν σε υλικό που είναι ανάρμοστο και μπορεί να περιλαμβάνει πορνογραφία, διαφημιστικό υλικό, βία, εχθρότητα και εξτρεμιστικές ομάδες.
  • Online απάτες: απάτες που πραγματοποιούνται online όπως γίνονται και στον πραγματικό κόσμο, μόνο που οι απατεώνες συνήθως δεν ενδιαφέρονται για την ηλικία του ατόμου που εξαπατούν – ενδιαφέρονται μόνο για αυτά που θα αποκομίσουν.
  • Ψυχολογικά προβλήματα: τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στο Internet και να αποκτήσουν προβλήματα όσο αφορά την κοινωνικότητά τους με άλλους ανθρώπους είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι.
  • Ηλεκτρονικό έγκλημα τα παιδιά μπορεί να εμπλακούν σε παράνομες online ενέργειες. Συνήθως δεν γνωρίζουν τα νομικά, ηθικά και δεοντολογικά θέματα.
  • Identity theft: κάποιο άλλο άτομο μπορεί να κλέψει την ταυτότητα ενός παιδιού και να εκτελέσει παράνομες online δραστηριότητες.
Ποια τα σημάδια κινδύνου για τα παιδιά;
H συμπεριφορά των παιδιών στον έξω κόσμο μπορεί να αλλάξει αν κινδυνεύουν online. Τα παιδιά συνήθως παρουσιάζουν επικίνδυνα σημάδια και αν οι γονείς τα λάβουν υπ’ όψιν τους, μπορεί να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα.
Ελέγξτε για τα ακόλουθα αν θεωρείτε ότι το παιδί σας κινδυνεύει online:
  • Περνάει μεγάλο διάστημα μπροστά στον υπολογιστή: μία ένδειξη ότι το παιδί έχει ανακαλύψει ένα χώρο στο Internet που παρέχει ενθουσιασμό ή κίνδυνο.
  • Ελαχιστοποιεί το παράθυρο στην οθόνη κάθε φορά που πλησιάζετε: αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να υποδείξει ότι έχει εμπλακεί με ανάρμοστο περιεχόμενο όπως πορνογραφία ή βίαιο υλικό.
  • Περνά αρκετό χρόνο μόνο του online: το παιδί μπορεί να δημιουργήσει online σχέσεις.
  • Υπερβολική χρήση των chat rooms και του instant messaging: η χρήση του υπολογιστή για επικοινωνία είναι παρόμοια με αυτή του τηλεφώνου. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι το παιδί σας μπορεί να συνομιλεί με ξένους που μπορεί να είναι ενήλικες με καχύποπτα κίνητρα.
  • Υπερβολική χρήση άλλης τεχνολογίας: το παιδί μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να σκανάρει φωτογραφίες, να αντιγράφει δισκέτες, CD’s και DVD’s. Ελέγξτε εάν είναι απλά διασκέδαση ή κάτι πιο σοβαρό.
ΠΡΟΣΣΕΓΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός πλάνου ασφαλείας στο Internet για την οικογένειά σας. Ένα μείγμα αυτών θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα και προστασία.
Οι προσεγγίσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:
1. Τεχνολογική προσέγγιση:
  • Φίλτρα: λογισμικό που βοηθάει στη διαχείριση της online πρόσβασης και εμποδίζει το ανάρμοστο περιεχόμενο.
  • Labelling: ρύθμιση του Internet Browser έτσι ώστε τα sites που χαρακτηρίζονται από ανάρμοστο περιεχόμενο να μην εμφανίζονται.
  • Monitoring λογισμικό: λογισμικό που ελέγχει τις online δραστηριότητες.
2. Εκπαιδευτική προσέγγιση:
  • Εκπαιδευτικό υλικό: πηγές διδασκαλίας όπως βιβλία και βίντεο.
  • Δραστηριότητες διασκέδασης: δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν για την ασφάλεια του Διαδικτύου μέσω των ενδιαφερόντων που έχουν.
  • Ομάδες συνομήλικων: παιδιά που μαθαίνουν τη σωστή online συμπεριφορά από τους συνομήλικούς τους.
3. Οικογενειακή προσέγγιση:
  • Συζητήσεις: συζητήσεις με τα παιδιά για τα πλεονεκτήματα και τους πιθανούς κινδύνους του να είσαι online.
  • Περιορισμός του χρόνου πρόσβασης στο Internet: η χρήση των καρτών προπληρωμένου χρόνου NetKey θα σας βοηθήσει αρκετά όσον αφορά τον έλεχγο του χρόνου που σπαταλούν τα παιδιά σας online.
  • Επίβλεψη: τεχνικές για επίβλεψη της πρόσβασης των παιδιών στο Internet.
4. Νομική προσέγγιση:
  • Ενεργήστε από πριν: μάθετε τους νόμους για την αρμόζουσα online συμπεριφορά.
  • Αναφέρετε το πρόβλημα: να γνωρίζετε σε ποιον και τι ακριβώς θα αναφέρετε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε online πρόβλημα. Μία στρατηγική θα μπορούσε να είναι να επικοινωνήσετε με οικογένεια και φίλους, νομικά γραφεία και την κυβέρνηση.
Χρησιμοποιώντας κάποιες από τις παραπάνω προσεγγίσεις θα έχετε την καλύτερη προστασία για τα παιδιά σας. Επιλέξτε τις προσεγγίσεις που είναι πιο κατάλληλες για την οικογενειακή σας κατάσταση, καθώς κάθε γονέας έχει διαφορετικές απαιτήσεις.
Στρατηγικές για να βοηθήσετε να προστατευθούν τα παιδιά σας online
Τα παιδιά χρειάζονται τους γονείς για να τα βοηθήσουν να μάθουν πώς να είναι ασφαλή online. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές προς τους γονείς:
  • Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας online. Επισκεφθείτε αξιόλογες ιστοσελίδες μαζί. Το Internet μπορεί να αποτελέσει μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα.
  • Βοηθήστε τα παιδιά σας να χρησιμοποιήσουν το Internet ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο αναζήτησης για τις σχολικές τους εργασίες και καλές ιδέες γενικότερα.
  • Να είστε σε επιφυλακή για online άγνωστους κίνδυνους, ειδικά σε chat rooms. Ορίστε κανόνες στο σπίτι σχετικά με το τι πληροφορία μπορούν να δίνουν τα παιδιά σας στο εξωτερικό τους περιβάλλον και που μπορούν να πλοηγηθούν online.
  • Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε πολυσύχναστο σημείο του σπιτιού, όπως το σαλόνι, αντί για το υπνοδωμάτιο του παιδιού.
  • Μιλήστε στα παιδιά σας για τις εμπειρίες στο Internet, τόσο για τις καλές όσο και για τις κακές. Πείτε τους ότι είναι καλό να σας λένε εάν βρεθούν μπροστά σε κάτι που τους ανησυχήσει (Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κινδυνεύουν).
  • Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν το ενοχλητικό υλικό – δεν θα πρέπει να απαντούν αν κάποιος τους πει κάτι ανάρμοστο και θα πρέπει να αποχωρούν από όποιες ιστοσελίδες που τους ανησυχούν ή τους κάνουν να μην νιώθουν άνετα.
  • Μάθετε στα παιδιά σας ότι οι πληροφορίες στο Internet δεν είναι πάντα αξιόπιστες.
  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμπεριφέρονται στους άλλους με τον ίδιο τρόπο που θα συμπεριφέρονταν και στον πραγματικό κόσμο δίνοντας τους να καταλάβουν τους κινδύνους που μπορεί τυχόν να συναντήσουν.
  • Μάθετε τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam mails). Η Forthnet διαθέτει την προσωποποιημένη υπηρεσία Forthnet E-mail Antispamming σύμφωνα με την οποία έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε εσείς από ποιους αποστολείς επιθυμείτε να λαμβάνετε ή όχι μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
  • Οριοθετήστε κατάλληλες οδηγίες για την χρήση του Internet και συζητήστε τις με τα παιδιά σας.
Article by www.forthnet.gr

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Google earth


Google Earth ονομάζεται το πρόγραμμα γραφικής απεικόνισης της Γης το οποίο είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Keyhole Inc. με το όνομα Earth Viewer. Όταν η εταιρεία αγοράστηκε από την Google το 2004, πήρε το σημερινό του όνομα.
Το πρόγραμμα συνθέτει εικόνες και πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, στοιχείων GIS και από πολλές πηγές σε επάλληλα στρώματα (που τα ονομάζει «επίπεδα» - στα αγγλικά levels), με σημαντική ευκολία χρήσης. Τα επίπεδα αυτά έχουν αφενός πληροφορίες που εισήγαγε η Google όπως πληροφορίες χάρτη με ονομασίες δρόμων ("Δρόμοι"), πληροφορίες για τον καιρό αλλά και πολλές άλλες πληροφορίες που προσθέτουν οι χρήστες του συστήματος όπως τρισδιάστατα κτίρια για αρκετές περιοχές / πόλεις του κόσμου με εργαλεία όπως τον Δημιουργό Κτιρίων, φωτογραφίες, τοπικές πληροφορίες.
Η ανάλυση και η ηλικία των εικόνων ποικίλλουν. Οι φωτογραφίες είναι συνήθως από το 2004 ή και νωρίτερα με την ανάλυση να κυμαίνεται από 15 μέτρα για μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, το ένα μέτρο (για πολλές ευρωπαϊκές χώρες) μέχρι και 15-30 εκατοστά για πόλεις όπως το Βερολίνο ή η Ζυρίχη.

Τεχνικές απαιτήσεις [Επεξεργασία]

Στην πράξη το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα συνηθισμένα υπολογιστικά συστήματα.
Το Google Earth διατίθεται για τα ακόλουθα λειτουργικά συστήματα:
  • Windows για τις εκδόσεις του λειτουργικού από Windows 2000 και πάνω.
  • Linux για έκδοση πυρήνα 2.4 και πάνω.
  • Mac OS X για εκδόσεις του λειτουργικού από 10.3.9 και πάνω. Ορισμένα χαρακτηριστικά του προγράματος απουσιάζουν από την έκδοση για OS X.
  • FreeBSD με Linux emulation.
Όλες οι εκδόσεις απαιτούν έναν σχετικά πρόσφατο υπολογιστή με επεξεργαστή άνω των 500 MHz, περισσότερα από 128 MB μνήμης, κάρτα γραφικών με τουλάχιστον 16 MB μνήμης και γρήγορη σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Article by wikipedia

http://www.google.com/earth/download/ge/agree.html



Sims 3

Bonus


Μαζί με το Sims3 παίρνετε δώρο και το Sims 3 Pets για ακόμη περισσότερες επιλογές και λειτουργίες.


Story

Δημιουργήστε Sims με ιδιαίτερους χαρακτήρες και ξεχωριστές προσωπικότητες, πραγματοποιήστε τις επιθυμίες τους και ελέγξτε τη ζωή τους μέσα σε μια ζωντανή γειτονιά. Ξεκλειδώστε τις ολοκαίνουργιες δυνάμεις Κάρμα και με τους πόντους που θα κερδίσετε βοηθήστε τους χαρακτήρες σας Καθώς οδηγείτε την ζωή των Sims σας, χτίστε δημόσιες σχέσεις και διαλέξτε το επάγγελμα που τους αρμόζει...απο Αθλητή και Μουσικό μέχρι και εγκληματία και ξεκλειδώστε πολλά κρυμμένα αντικείμενα Bonus, όπως ξεχωριστά ρούχα και διάφορα άλλα βραβεία !

Σχεδιάστε και δημιουργήστε το τέλειο κατοικίδιο για τους Sims σας είτε είναι ένας πιστός σκύλος, είτε μια τολμηρή και ατίθαση γάτα, με το SIMS 3 PETS. Καθορίστε τη συμπεριφορά τους και πάρτε τον πλήρη έλεγχο τους και ζήστε τον κόσμο μέσα απο την δική τους προοπτική. Εντυπωσιάστε τους υπόλοιπους Sims με το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του κατοικίδιου σας ή απολαύστε ξεκαρδιστικές στιγμές απο την ακαταστασία που μπορούν να σας προκαλέσουν. Οδηγήστε τους Sims σας σε νέες περιπέτεις, ανακαλύψτε νέα αντικείμενα και λύστε νέους γρίφους. Επιλέξτε τον τρόπο που τα κατοικίδια ζωάκια θα εμπλακούν στη ζωή σας και ανακαλύψτε έναν νέο τρόπο διασκέδασης στην καθημερινότητα σας.




Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Avast antivirus

Όλοι μας χρειαζόμαστε ένα πάρα πολύ καλό antivirus για την προστασία του υπολογιστή μας.Η ιδανική λύση είναι το avast.Είναι πολυ εύκολο στην εγκατάσταση και την χρήση του,δεν βαρένει καθόλου την απόδοση του συστήματος μας και το σημαντικότερο είναι οτι διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ
http://www.avast.com/download-software


Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Απλή συντήρηση

Το λειτουργικό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία λογισμικού, με την βοήθεια των οποίων μπορεί κανείς εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη δαπάνη χρόνου να διατηρεί την γενική κατάσταση του PC τους σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.
Παρακάτω θα σας περιγράψω το πως κάνω εγώ όλη την διαδικασία συντήρησης του υπολογιστή. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος ο δικός μου, αλλά έτσι το κάνω εγώ τέλος πάντων.
Ο καθένας σας μπορεί να έχει να προσθέσει κάτι στα δικά μου ή να μη συμφωνήσει καθόλου. Οι κριτικές είναι ευπρόσδεκτες και μπορείτε να κάνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας αμέσως στο τέλος του άρθρου.
Πριν κάνω οτιδήποτε στον υπολογιστή, αποσυνδέω την κεντρική μονάδα και πάω στο πλησιέστερο βενζινάδικο για να την "φυσίξω" με αέρα υπό πίεση. Είναι απαραίτητο, ειδικά εάν δεν το έχετε ξανακάνει ποτέ. Οι ανεμιστήρες και οι ψήκτρες πρέπει να απαλλαγούν από σκόνες, οι οποίες μαζεύονται πολλές. Δώστε ιδιαίτερο "βάρος" στο τροφοδοτικό και στην ψύκτρα της CPU.
Αφού επιστρέψω, ΤΟ ΠΡΩΤΟ που κάνω λοιπόν, είναι να αποσυνδεθώ από το εξωτερικό δίκτυο, εάν υπάρχει (τοπικό ή internet). Το κάνω για να αποτρέψω οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να γίνεται πίσω από τη πλάτη μου από διάφορα Trojans κ.α.
Αμέσως μετά αρχίζω να διαγράφω όλα τα αρχεία που κάποτε είχα δημιουργήσει και τώρα δεν τα χρειάζομαι πια, καθώς και να καταργώ περιττά προγράμματα από τον υπολογιστή μου, χρησιμοποιώντας την "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" από τον Πίνακα Ελέγχου των Windows.
Αφού κάνω τα παραπάνω, κάνω δεξί κλικ στην μονάδα δίσκου, στην οποία έχω εγκατεστημένο το σύστημα και επιλέγω «Ιδιότητες» - «Εκκαθάριση δίσκου» (βλ. την παρακάτω εικόνα).

εκκαθάριση δίσκου

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα (ή και λεπτά, αναλόγως σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δίσκος σας) εμφανίζεται ένα άλλο παράθυρο, από το οποίο μπορώ να κάνω επιλογή (με τικ) των αρχείων που θέλω να διαγραφούν.
Συνήθως, τον περισσότερο χώρο πιάνουν τα "Προσωρινά αρχεία Internet (είναι τα αρχεία που αποθηκεύονται κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο), ο "Κάδος Ανακύκλωσης" και τα "Προσωρινά αρχεία" (τα αρχεία που δημιουργούνται συνήθως από διάφορα προγράμματα εγκατάστασης και χρειάζονται μόνο όσο διαρκεί η εγκατάσταση).
διαγραφή αρχείων

Τα τσεκάρω λοιπόν όλα αυτά και πατάω ΟΚ.
Ύστερα, προχωρώ στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ:
Συνδέομαι στο Internet και ενημερώνω όλα τα αντιβιοτικά που έχω (antivirus, antispayware).
Μόλις αυτά ενημερωθούν, ξανά αποσυνδέομαι και τα βάζω να δουλέψουν ένα-ένα (με οποιαδήποτε σειρά, αλλά όχι όλα ταυτόχρονα!). Αυτό γίνεται για να διαπιστώσω ότι δεν μπήκε τίποτα στο PC μου «παράνομα» και κάνει τη δουλίτσα του στο παρασκήνιο, χωρίς να το έχω αντιληφθεί.
Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση και όλα είναι καλά, συνεχίζω με το ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ:
Πάω ξανά στο παράθυρο των ιδιοτήτων του σκληρού δίσκου (βλ. την πρώτη εικόνα), μεταβαίνω στην καρτέλα «Εργαλεία» - «Έλεγχος» και τσεκάρω και τις δύο επιλογές (βλ. εικόνα παρακάτω):
 

εξέταση δίσκων

Στο μήνυμα που εμφανίζεται, πατάω ΟΚ για να γίνει έλεγχος του δίσκου για σφάλματα στην επόμενη εκκίνηση του συστήματος και αμέσως κάνω επανεκκίνηση.Μετά τον έλεγχο και όταν φορτωθούν τα Windows, προχωρώ στο ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΗΜΑ – κάνω ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου. Και για αυτή την δουλειά χρησιμοποιώ επίσης το ενσωματωμένο εργαλείο των Windows.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν όμως να ξεκινήσω την διαδικασία, τερματίζω όλα τα προγράμματα που βρίσκονται στην εκτέλεση (και στο παρασκήνιο). Όσοι έχουν εφαρμοσμένη την Προφύλαξη οθόνης, θα πρέπει να την απενεργοποιήσετε οπωσδήποτε, γιατί διαφορετικά η ανασυγκρότηση θα ξεκινάει από την αρχή κάθε φορά που θα τρέχει η προφύλαξη. Ακόμη καλύτερα, εάν κάνετε την ανασυγκρότηση δίσκων από την "Ασφαλή Λειτουργία" των Windows.
Μορείτε να ανοίξετε το εργαλείο της ανασυγκρότησης δίσκων, πατώντας το κουμπί "Ανασυγκρότηση" στο ίδιο παράθυρο ιδιοτήτων του δίσκου ή από «Έναρξη» - «Όλα τα προγράμματα» - «Βοηθήματα» - «Εργαλεία Συστήματος» - «Ανασυγρότηση Δίσκων»

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, πατάω κατευθείαν «Ανασυγκρότηση» και πάω να κάνω καμιά άλλη δουλειά, μέχρι να ολοκληρωθεί.
Αυτή, θα μπορούσα να πω, είναι η βασική, άκρως απαραίτητη και όχι και πολύ δύσκολη διαδικασία συντήρησης του υπολογιστή (by Andreas). Καλό είναι να γίνεται τακτικά και με συχνότητα, ανάλογη με τη χρήση του υπολογιστή (εγκατάσταση και κατάργηση προγραμμάτων, πλοήγηση στο internet κ.α.).
Ελπίζω το παρόν άρθρο να φανεί χρήσιμο σε πολλούς από εσάς και να σας βοηθήσει να κάνετε την εργασία σας στον υπολογιστή πιο ξεκούραστη, ασφαλής και χωρίς προβλήματα.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Diablo III


STORY

Δύο δεκαετίες πέρασαν από τότε που οι δαιμονικοί άρχοντες, Diablo, Mephisto και Baal, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο του Sanctuary με σκοπό να φέρουν το κακό στην ανθρωπότητα και να επιβάλλουν τις μιασμένες αντιλήψεις τους. Αλλά όσοι γενναίοι ήρωες του Καλού πολέμησαν τότε στο πλευρό του Αρχάγγελου Tyrael, δεν ξεχνούν εύκολα τα όσα έζησαν.

'Oταν ο Deckard Cainεπιστρέφει στα χαλάσματα του Καθεδρικού ναού του Tristram, ψάχνοντας για στοιχεία που θα εξοντώσουν μια για πάντα τις δυνάμεις του Κακού, ένας φλεγόμενος κομήτης πέφτει από τους ουρανούς, χτυπώντας το έδαφος από το οποίο εισήλθε για πρώτη φορά στον κόσμο ο Diablo. Αυτή η φωτιά από τον ουρανό ξυπνάει αρχαίους δαίμονες που βρίσκονταςν για αιώνες σε λήθη και καλεί τους ήρωες του Sanctuary να έρθουν να υπερασπιστούν τον κόσμο των ανθρώπων από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Κόλασης για μία ακόμη φορά.































Εξερεύνησε τον κόσμο του Sanctuary, το ζωντανό gothic δημιούργημα φαντασίας του πλανήτη του Diablo III, σε πανέμορφο 3D περιβάλλον.
Δώσε επικές μάχες με τις δαιμονικές δυνάμεις των Φλεγόμενων Κολάσεων με ολοκαίνουριους χαρακτήρες όπως ο απόκοσμος Witch Doctor, ή ξαναζήσε τους θρύλους του παρελθόντος με ήρωες όπως ο πανίσχυρος Barbarian.
Δείξε στους εχθρούς σου τι σημαίνει πόνος, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον και τις κρυμμένες παγίδες του σαν όπλο.
Ζήσε την πιο έντονη multiplayer εμπειρία, με την απίστευτα αναβαθμισμένη Battle.net πλατφόρμα, με ένα σημαντικό αριθμό βελτιώσεων και προσθηκών, φτιαγμένες ειδικά για να κάνουν το παιχνίδι με τους φίλους πιο εύκολο και πολύ πιο διασκεδαστικό.

Συντήρηση υπολογιστή

Ίσως το ακούτε για πρώτη φορά, αλλά ναι ! Όλοι οι υπολογιστές χρειάζονται συντήρηση. Αυτό αφορά είτε τον προσωπικό σας υπολογιστή στο σπίτι, είτε τον υπολογιστή της εταιρίας σας στο γραφείο.
Γιατί ;
Διότι με τη χρήση, κάθε pc γίνεται όλο και πιο αργό. Τα αρχεία «μπερδεύονται» και διασπώνται. Έτσι η ανάγνωσή τους από τη βελόνα του σκληρού σας δίσκου γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα, μετά από κάποιο χρόνο (ανάλογα με τη χρήση) να αρχίσουν να δημιουργούνται προβλήματα τα οποία έχουν σχέση με το λογισμικό (software).
Έτσι, αν μετά από ένα διάστημα ο υπολογιστής σας κολλάει ή σας βγάζει ακαταλαβίστικα μηνύματα αδικαιολόγητα, μην προβληματίζεστε, σίγουρα δεν τον έχετε συντηρήσει σωστά.
Ας μάθουμε όπως πρώτα κάποια βασικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του :
  • Ο σκληρός σας δίσκος είναι η αποθήκη όλων των αρχείων σας συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργικού σας προγράμματος (των Windows ως επί το πλείστον). Αποτελείται από πολλές μεταλλικές πλάκες τη μια πάνω στην άλλη, στις οποίες, «γράφει» και από τις οποίες «διαβάζει» συνεχώς μια μετακινούμενη βελόνα. Επειδή, κατά τη λειτουργία του υπολογιστή σας λαμβάνουν μέρος πολλά γεγονότα σχεδόν ταυτόχρονα (χωρίς εσείς να το γνωρίζετε, και γιατί να το γνωρίζετε άλλωστε;), πολλά αρχεία κατατέμνονται, ή καλύτερα θα λέγαμε «κερματοποιούνται» σε κομμάτια. Έτσι, η κεφαλή του δίσκου σας, για να διαβάσει ένα και μόνο αρχείο, πρέπει να μεταβεί σε δύο, τρία ή και περισσότερα σημεία του δίσκου, καθυστερώντας έτσι την φυσιολογική υπό άλλες συνθήκες ανάγνωση και καθυστερώντας επομένως και τη συνολική λειτουργία του υπολογιστή σας.
  • Τα Windows διαθέτουν ένα μεγάλο σύνολο αρχείων εγγραφών το οποίο αποκαλείται «Μητρώο»(Registry). Εκεί «γράφονται» συνεχώς όλα όσα πρέπει απαραιτήτως να γραφούν ώστε το λειτουργικό σας σύστημα( τα Windows) να τα γνωρίζει για να εκπληρώνει σωστά τα καθήκοντά του. Για παράδειγμα, γράφεται ότι το τάδε πρόγραμμα έχει σαν συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας την τάδε συντόμευση, ότι το τάδε πρόγραμμα εγκαταστάθηκε και το δείνα απεγκαταστάθηκε και πολλές άλλες πληροφορίες οι οποίες διογκώνουν το Μητρώο και κάνουν έτσι αργή την αναζήτηση των εγγραφών από το λειτουργικό πρόγραμμα.
  • Κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, αν παρατηρήσετε, συνεχώς αποστέλλουμε πληροφορίες, κάνοντας για παράδειγμα μια αναζήτηση ή απλά πληκτρολογώντας μια διεύθυνση στον φυλλομετρητή μας, αλλά και λαμβάνουμε πληροφορίες, αρκετές από τις οποίες μόλις τις λάβουμε είναι άχρηστες και χρησιμεύουν μόνο και μόνο για την διαβεβαίωση του φυλλομετρητή μας ότι έχουμε ανοίξει σωστά μια ιστοσελίδα. Έτσι, μόνο και μόνο από την πλοήγησή μας, ο υπολογιστής μας γεμίζει σιγά – σιγά από άχρηστα αρχεία τα οποία αποθηκεύονται σε φακέλους προσωρινών (Temp) αρχείων.


Τι πρέπει να κάνω;

  1. Κατ’ αρχήν απεγκαταστήστε όλα τα άχρηστα προγράμματα και παιχνίδια που έχετε. Ένα προγραμματάκι που μας είπε ο τάδε φίλος μας να «κατεβάσουμε» πριν από ένα χρόνο και δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ, αν και το εγκαταστήσαμε είναι άχρηστο. Το ίδιο και το demo παιχνιδάκι που εγκαταστήσατε από ένα CD περιοδικού πριν 6 μήνες. Αν δεν το παίξατε καθόλου ή το βαρεθήκατε, δεν έχει πλέον θέση στον σκληρό σας δίσκο.
  2. Σβήστε όλα τα αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε. Η προσφορά που σας έστειλε ο επιπλοποιός πριν 4 μήνες για την καινούργια σας ντουλάπα μάλλον δεν ισχύει ακόμα. Το e-mail που λάβατε από την ξαδέρφη σας πριν 8 μήνες και περιείχε ένα σπαρταριστό ανέκδοτο, το οποίο έχει πλέον γίνει «βούκινο», σας είναι άχρηστο. Καθαρίστε λοιπόν με προσοχή :

  • Το πρόγραμμα αλληλογραφίας σας από άχρηστα μηνύματα
  • Τον φάκελο «Τα έγγραφά μου» από άχρηστα έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία ήχου
  • Τον φάκελο «Αγαπημένα» του φυλλομετρητή σας από ιστοσελίδες που δεν πρόκειται να επισκεφτείτε πια
  • Την επιφάνεια εργασίας σας (σημαντικό !) από άχρηστες συντομεύσεις και διάφορα αρχεία που μπορούν κάλλιστα να βρίσκονται μέσα σε κάποιον φάκελο

  1. Ακολουθήστε τη διαδρομή :

Έναρξη -> Προγράμματα -> Βοηθήματα -> Εργαλεία Συστήματος -> Εκκαθάριση Δίσκου.

Αφού γίνει ο «Υπολογισμός» (ο οποίος μάλλον θα διαρκέσει πολύ, αν δεν τον έχετε ξανακάνει), επιλέξετε άφοβα (κάντε τικ δίπλα σε) όλες τις επιλογές που σας δίνονται και πιέστε ΟΚ.

Εικόνα 1: Εκκαθάριση Δίσκου

  1. Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν πρόγραμμα εκκαθάρισης του Μητρώου των Windows. Κατεβάστε το Eusing Free Registry Cleaner από εδώ : ………….. Εγκαταστήστε και ανοίξτε το πρόγραμμα. Πατήστε «Skip»(1) (το πρόγραμμα μπορεί να διατεθεί και με πληρωμή, με αυξημένες δυνατότητες) και κατόπιν «Scan Registry Issue»(2). Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, πατήστε «Repair Registry Issue»(3). Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Εικόνα 2 : Free Registry Cleaner, βάλε σε παρακαλώ αριθμημένα βελάκια (1,2,3) υποδεικνύοντας τα παραπάνω σημεία του προγράμματος

  1. Έχετε σχεδόν τελειώσει. Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω ο υπολογιστής σας είναι πλέον αρκετά καθαρός. Τώρα απομένει, να «ενώσετεε», ή «αποκερματοποιήσετε», ή ακόμα καλύτερα «ανασυγκροτήσετε» τα αρχεία σας στην αρχική τους μορφή, έτσι ώστε να γίνει αρκετά πιο γρήγορη η ανάγνωσή τους. Τα Windows διαθέτουν αυτή τη λειτουργία. Ακολουθήστε τη διαδρομή :

Έναρξη -> Προγράμματα -> Βοηθήματα -> Εργαλεία Συστήματος -> Ανασυγκρότηση Δίσκου.

Περιμένετε όσο χρειαστεί (μην ανησυχήσετε αν αργήσει πολύ) για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν δεν την έχετε πραγματοποιήσει ποτέ, είναι βέβαιο ότι θα πάρει κάποιο χρόνο, ανάλογα με την κατάσταση του υπολογιστή σας και τις δυνατότητές του.
Το βέβαιο είναι ότι θα έχετε ένα PC πολύ καθαρότερο και ευκολότερο στη χρήση του και τουλάχιστον κατά 20% γρηγορότερο !
Πραγματοποιείτε όλα τα παραπάνω τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, πάντα ανάλογα με τη χρήση.
Έτσι όπως και το αυτοκίνητό σας θα συνεχίσει να πηγαίνει για αρκετά χιλιόμετρα ακόμα χωρίς αλλαγή λαδιών, έτσι θα συνεχίσει και ο υπολογιστής σας, μέχρι την ημέρα που θα σας «αφήσει». Με την παραπάνω συντήρηση και μια μέση χρήση σας εγγυώμαστε ότι το PC σας θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει το υλικό (hardware) του και μόνο τότε θα σταματήσει να δουλεύει.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ο υπολογιστής σας βρίσκεται στον χώρο εργασίας σας, συμβουλευτείτε πρώτα τον administrator (μηχανογράφο, υπεύθυνο) των υπολογιστών.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim
Φιλόδοξο, απέραντο, υπέροχο!
Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που δεν έχουν ήδη άποψη για τη δημιουργό εταιρεία του Skyrim, τη Bethesda, μπορούν να την παραλληλίσουν κινηματογραφικά με τον... James Cameron. Ο διάσημος σκηνοθέτης "υπογράφει" καινούργια ταινία κάθε πέντε ή έξι χρόνια, όμως κάθε μία είναι μεγάλη εμπορική επιτυχία και κάθε μία είναι - το λιγότερο - αξιοπρόσεκτη, για διάφορους λόγους, στο χρονικό σημείο που κάνει την εμφάνισή της. Η τελευταία φορά που είχαμε περιπλανηθεί στον κόσμο των Elder Scrolls της Bethesda ήταν με τον τέταρτο της σειράς, το Oblivion, το 2006 - το οποίο είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία στο Xbox 360 και τα PC. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, κυκλοφορεί το ακόμη περισσότερο φιλόδοξο πέμπτο μέλος της οικογένειας των The Elder Scrolls. Είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σχεδόν... παράλογες προσδοκίες όλων μας;

Για το σενάριο και την πλοκή του Skyrim δεν πρόκειται να αναφέρουμε απολύτως τίποτε: είναι από τα πλέον σημαντικά και προσεγμένα στοιχεία του τίτλου, οπότε... να "χαλάσουμε τις εκπλήξεις", δεν υπάρχει περίπτωση. Αρκεί να "οριοθετήσουμε", κατά κάποιο τρόπο, ότι ο παίκτης ξεκινά την εξερεύνηση μιας χώρας με τον πρωταγωνιστικό του χαρακτήρα να έχει καταδικαστεί σε θάνατο, τη χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα επανάστασης και ολοένα και πιο πολλές φήμες να μιλούν για την εμφάνιση δράκων σε διάφορες τοποθεσίες. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... μάντης για να προβλέψει πόσες ανατροπές και απρόσμενες ανακαλύψεις περιμένουν τους gamers μέχρις ότου αρχίσουν να "συμπληρώνουν το παζλ"!


Η διαδικασία θα αποδειχθεί από τις πλέον ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές της τελευταίας πενταετίας, ωστόσο - κι αυτό γιατί ο κόσμος του The Elder Scrolls V κυριολεκτικά "ντροπιάζει" κάθε άλλο video game μπορούμε να σκεφτούμε με την έκτασή του και το πλήθος των λεπτομερειών που "ζωντανεύουν" όλες τις περιοχές του. Το Skyrim επιτρέπει την εξερεύνηση όσο μεθοδικά επιθυμεί ο παίκτης - και οι υπομονετικοί σχεδόν δεν θα... σταματήσουν ν' ανακαλύπτουν πράγματα! Όσοι και όσες πάντως προτιμήσουν να προχωρήσουν ταχύτερα στην εξέλιξη του βασικού σεναρίου (γιατί υπάρχουν εννοείται και τα μικρότερα παράπλευρα), δεν θ' απογοητευτούν: σχετικά σύντομα εμφανίζονται και οι πρώτοι δράκοι που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο χαρακτήρας τους, οπότε...
Φυσικά οι δράκοι είναι μεν ανάμεσα στους πιο εντυπωσιακούς αντιπάλους που θα χρειαστεί να εξολοθρεύσει ο παίκτης, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Για όλους ο πρωταγωνιστικός του χαρακτήρας θα αξιοποιήσει λοιπόν όχι μόνο όπλα "κοντινά" και "μακρινά", αλλά και μαγεία, καθώς και άλλες δευτερεύουσες ικανότητες που αναπτύσσει βαθμιαία. Σε άλλα games του είδους αυτό γίνεται με βάση συγκεκριμένα συστήματα, ενώ στο Skyrim "ελεύθερα" όσο ποτέ άλλοτε - αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Bethesda υποστηρίζει πως κάθε χαρακτήρας που αναπτύσσεται από τους παίκτες μπορεί να είναι μοναδικός. Με περίπου 20 ικανότητες και την ευκαιρία να αναβαθμιστούν από 15-20 φορές η κάθε μία, το Skyrim επιτρέπει ακόμη και όλων των ειδών τις... υπερβολές. Ευτυχώς, προσαρμόζει συχνά (όχι πάντα) τη δυσκολία των αντιπάλων στις ικανότητες του παίκτη, οπότε για έλλειψη πρόκλησης δεν πρόκειται να παραπονεθεί κανείς.

Για κάτι άλλο για το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να παραπονεθεί κανείς είναι ο τεχνικός τομέας του νέου The Elder Scrolls. Στην έκδοση για PS3 είναι πανέμορφο, με υπέροχα σχεδιασμένα μοντέλα για τους χαρακτήρες, αληθοφανείς τοποθεσίες απίθανης λεπτομέρειας, αλλά και σωστό, έξυπνο φωτισμό. Στην έκδοση για Η/Υ - ας μην ξεχνάμε πως διανύουμε την PC Gaming Week του Αθηνόραμα Digital - η υψηλότερη ανάλυση, οι λειτουργίες βελτίωσης της εικόνας και μία σειρά από στοιχεία (με τα οποία η Bethesda έχει "προικίσει" μόνο τα PC) το ωθούν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Η έκδοση αυτή, άλλωστε, χαρακτηρίζεται και από αισθητά μεγαλύτερο βάθος πεδίου, καθώς και από πιο περίπλοκα περιβάλλοντα. Το Skyrim θα μπορούσε βέβαια να φαίνεται ακόμη καλύτερο αν ήταν βασισμένο σε DirectX 11 και όχι 9, παραμένει όμως κλάσεις ανώτερο σε Η/Υ απ' ότι στα άλλα συστήματα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά PC games της αγοράς αυτή τη στιγμή.


Στα υπόλοιπα τεχνικά, το επίπεδο είναι το ίδιο υψηλό - στην έκδoση για PC ωστόσο υπάρχουν αδυναμίες που πρέπει ν' αναφερθούν. Πέρα από τα διαφόρων ειδών... bugs, μικροπροβλήματων δηλαδή που υποθέτουμε θα διορθωθούν με διαδοχικές αναβαθμίσεις (αλοίμονο...!), στην έκδοση των Η/Υ θα θέλαμε να είχαμε δει διαφορετικό σύστημα χειρισμού (είναι το ίδιο με αυτό των PS3/Xbox 360), ώστε να εκμεταλλεύεται στο maximum το πληκτρολόγιο και το mouse, αλλά και διαφορετικά μενού επιλογών. Τόσο η έκδοση για PC, πάντως, όσο και για PS3, έχει να επιδείξει εξαιρετικό ήχο (με ποιοτικά μουσικά θέματα και πειστικά εφέ), καθώς και προσεγμένη συνολική παρουσίαση, καλύτερη από κάθε άλλο παρελθόν μέλος της σειράς.

Πηγή http://www.athinorama.gr/digital/games/articles/default.aspx?id=11165&par=1 

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Mozilla Firefox



Η νέα βελπτιωμένη έκδοση του browser βρίσκεται εδώ...
http://www.mozilla.org/el/firefox/fx/

Συνθέστε τον δικό σας υπολογιστή



 http://www.plaisio.gr/Built2order.aspx?show=desktop

Με την παραπάνω υπηρεσία που παρέχεται απο τα καταστήματα Πλαίσιο,έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τα εξαρτήματα του καινούργιου σας υπολογιστή και όχι να πάρετε έναν έτοιμο που συνήθως είναι κατώτερος από αυτόν που θα αγοράζατε με τα ίδια χρήματα αν τον επιλέγατε εσείς.Φυσικά για οποιαδήποτε απορία είμαι στην διάθεση σας.

nVidia GTX580

NVIDIA® Optimus™ Technology1
Automatically optimize your battery life while maintaining the outstanding graphics performance you expect, whether you’re watching a movie, surfing the web or playing a 3D game.
Microsoft DirectX 11 Support
DirectX 11 GPU with Shader Model 5.0 support designed for ultra high performance in the new API’s key graphics feature GPU-accelerated tessellation.
NVIDIA® 3D Vision™ Ready2
GeForce GPU support for NVIDIA 3D Vision, bringing a fully immersive stereoscopic 3D experience to notebooks. A combination of high-tech wireless glasses and advanced software, 3D Vision transforms hundreds of PC games into full stereoscopic 3D. In addition, you can watch 3D movies and 3D digital photographs in eye popping, crystal-clear quality.
NVIDIA® PhysX® Technology
Full support for PhysX technology, enabling a totally new class of physical gaming interaction for a more dynamic and realistic experience with GeForce.
NVIDIA® SLI® Technology
Industry leading SLI technology enables two GeForce GPUs to run in parallel, offering up to 2x performance scaling on today’s hottest games.
NVIDIA® 3DTV Play™ and HDMI 1.4a Support3
Support for HDMI 1.4a output enables sending both high-definition video and audio signals to an HDTV via a single cable. Connect your laptop to any 3D enabled TV with NVIDIA 3D TV Play and stream all your 3D content onto the big screen, including Blu-Ray, 3D photos, even your games!
Verde Drivers
Unlock the full power and capability of your GeForce GPU. NVIDIA Verde Drivers deliver continuous performance optimizations for the life of your notebook.
High-Definition Audio Bitstreaming
Full-support for High Definition audio bitstreaming including Dolby TrueHD and DTS-HD formats.
NVIDIA® CUDA™ Technology4
CUDA technology unlocks the power of the GPU’s processor cores to accelerate the most demanding system tasks – such as video transcoding – delivering incredible performance improvements over traditional CPUs.
Hardware Video Decode Acceleration5
The combination of high-definition video decode acceleration and post-processing that delivers stutter-free video, stunning picture clarity, accurate color, and precise image scaling for movies and video all with incredible energy efficiency.
Dual-link DVI Support
Able to drive industry’s largest and highest resolution flat-panel displays up to 2560x1600 and with support for High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP).